A jövő leghatékonyabb és legkíméletesebb edzési módszere!

Minősített partnerként!

Flabélos testvibrációs edzőgép

10 perc alatt a Flabélos-szal körülbelül 45-50 percnyi klasszikus, edzőtermi munkát végezhetünk el, különösebb megerőltetés nélkül!

Hogyan lehetséges ez?
A TTV-re, a teljes test vibráció-ra alapozva egy ausztrál professzor fejlesztette ki az OTO FLABéLOS-t. A Flabélos billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, mely beindítja a központi idegrendszert, az agy pedig utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra, azaz az izomzat automatikusan “ellen tart”. A helyzetmegtartó reflexeink működésbe lépnek, mely jelentős izommunkát eredményez, az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheli meg. Mindez az izommunka az akaratunktól függetlenül következik be, és olyan gyorsan történik, hogy egyetlen másodperc alatt akár 10-60 izom-összehúzódást is elérhetünk, melyet tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen lenne megvalósítani.

Stimulálva az egész testet, az összes izmot és eret, a vertikális vibráció:

– Biztosítja a testnek a kellemes, de eredményes kardiovaszkuláris edzést
– Növeli a pulzust és az anyagcserét, ezáltal javítja és gyorsítja az emésztést, gyorsabban égnek el a kalóriák az edzéseken kívül is!
– Növeli az izmok munkabírását, az izmok erejét és tónusát
– Megállítja a csonttömeg-vesztést, melyet főként a mozgás hiánya okoz
– Javítja a vérkeringést és az izmok közötti koordinációt, ruganyosságot biztosít, javítja az egyensúlyérzéket, ami az idősebbeknek igen fontos!
– Több oldalról és hatékonyan támadja meg a cellulitist, segíti a használóját a szép testtónus elérésében
– Csökkenti a heveny és idült derékfájást
– Cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott, mert javítja a végtagok vérkeringését, rendszeres használatával csökkenthető a vércukorszint
– Növeli a vér oxigén szintjét, ezáltal javítja a közérzetet, segít a koncentrációban. Növeli az állóképességet, erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtregenerációt,      növeli az elasztin termelést, ezzel kisimítja a finom vonalakat, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt

– Segíti a sérülések, betegségek következtében károsodott izmok, ízületek újjáépítését, ezáltal a rehabilitáció egyik leghatékonyabb segédeszköze.

Hasznosnak bizonyul még a következőkben:

– Az izmokat tonizálja és növeli az ún. propriocepciót (azonnali izomreakció)
– Javítja az izmok terhelhetőségét és rugalmasságát
– Célzottan mozgat nagyobb izomcsoportokat (comb, vádli, hasizmok, stb.)
– Növeli az állóképességet és a vérkeringést
– Fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyozó képességet, így az időskorúak elesése és az ebből adódó csonttörés kockázata is csökken
– Növeli a tesztoszteron és a növekedési hormon szintet
– Csökkenti a kortizol szintet

A FLABéLOS testvibrációs készüléke a fogyni vágyó hölgyek számára

Komplex hatásmechanizmusa egyidejűleg több oldalról is megtámadja a cellulitiszt és a zsírlerakódásokat.
Biztosítja a testnek a könnyű, kellemes, de eredményes és hatékony kardiovaszkuláris edzést.
Növeli a pulzust és az anyagcserét, ezáltal javítja és gyorsítja az emésztést, gyorsabban égnek el a kalóriák az edzéseken kívül is!
Célzottan edzhetők a cellulitisz által sújtott területek (fenék, comb), illetve a lokális zsírlerakódások területei (has, derék), ami feszessé, formássá teszi az edzett izmokat, és fellazítja a bőr alatti pangó zsírsejteket.
Felgyorsítja a vér- és nyirokkeringést, ezáltal (megfelelő folyadékbevitel mellett) segíti a salakanyagok, bomlástermékek gyors kiürülését.
Hormonális folyamatokat indít el, amelyek beindítják a zsírégetést.
Tónusossá, feszessé teszi a bőrt, javítva a bőr alatti kollagén rostok állapotát, növeli az elasztin termelést, ezzel kisimítja a finom vonalakat, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt.
Növeli a szervezet boldogsághormon szintjét, egyidejűleg lecsökkenti a stressz hormon (kortizol) szintjét, jobb közérzetet biztosít.
Speciális gyakorlatokkal sokkal hatékonyabban edzhetők a belső izmok (hatékony intim torna), így szülés után visszanyerhető a belső izmok korábbi tónusa és feszessége, megállítható az idős korban gyakori inkontinencia.
Jelenleg ismert egyetlen gyógyszer nélküli edzésmódszer, amellyel a csontritkulás folyamata megállítható és visszafordítható!
Jelenleg ismert egyetlen gyógyszer nélküli rehabilitációs módszer, amellyel a végtagok érszűkülete gyógyítható, pl. hideg végtagok (kéz, láb) problémájának megoldása, illetve cukorbetegség esetén fellépő alsó végtagi érszűkület (un. feketeláb szindróma) teljes rehabilitálása!
Egyéb fittness edzés (aerobic óra, spinning óra) előtt a teljes test bemelegítésére, edzés után az izmok lazítására, nyújtásra, az izomláz megelőzésére vagy megszüntetésére használható.

A FLABéLOS teljes test vibrációs készülék a sportolók számára is ideális eszköz

Rövidebb idő alatt hatékonyabb edzésmunkát eredményez, mert az izomrostok 100%-át megmozgatja a reflex jellegű mozgásnak köszönhetően (a normál edzés 40-45%-os hatásfokával szemben).
Jóval több “gyakorlatot” végez az ember, mert a vibrációnak köszönhetően az izomrostok másodpercenként 10 – 60-szor húzódnak össze és ernyednek el (összehasonlítva egy erőgépes combizom edzés percenkénti 4-5 összehúzódásával és elernyedésével).

Bemelegítésre, edzés utáni levezetésre is kiváló.
Teljes testet átmozgató gyors edzésre – pl. edzések kimaradása esetén.
Sportsérülések rehabilitációjára – húzódás, izomláz.
Robbanékonyság fejlesztésére.
Izomerő, hatékonyság fejlesztésére.
A függőleges ugrási képesség javítására.
Az alsó végtag mechanikus teljesítményének növelésére.
A vázizomzat erőkifejtő képességének a javítására.
Nyújtásra/ lazításra.
Sportolóknak ajánlott edzéskombináció: 10-15 perc edzés a vibrációs tréneren (edzés és lazítás/nyújtás) 20-30 perc kardio-edzés.

A rohanó életmód, az állandó időhiány és a munkahelyi feszültség okozta stressz rendkívül veszélyes és kockázatos az egészségre

Súlyos depresszióhoz, szívinfarktushoz, de akár gerincbántalmakhoz is vezethet a huzamos ideig tartó munkahelyi stressz.

Amikor a nap folyamán valaki stresszben van, nagy mennyiségű stressz hormon (kortizol) kerül a véráramba, gyorsul a szívritmus, megnő a vérnyomás és megfeszülnek az izmok. Mindez nem okoz különösebb problémát, ha csak alkalomszerűen jelentkezik. Azonban tartós feszültség esetén az emberi test folyamatosan készültségben áll, így rendkívüli módon megnő a különféle panaszok és betegségek kockázata.

Mint minden ülőmunka, a monitor előtti munka közben is elfáradhatnak, megfájdulhatnak bizonyos izomcsoportok. Az ilyen bántalmak egyik sűrűn előforduló változata az ún. ismétlődő stressz ártalom (RSI). Ilyenkor egy bizonyos izomcsoport vagy ín hosszú időn keresztül természetellenes pózba kényszerül. Ez ellen csak úgy tudunk tenni, ha rendszeresen, -legalább óránként- felállunk, mozgunk, pár percet sétálunk, vagy 10 percet eltöltünk a FLABéLOS készüléken, amely ezidő alatt az összes izmunkat átmozgatja.

A Flabelos testvibrációs készülék ideális eszköz irodák, illetve irodai munkát végzők számára, akik ki vannak téve a folyamatos stressznek.

Tudjuk, hogy egy “sűrű” munkanapon 10 perc nem kevés, de a Flabelos-szal naponta 10 perc ráfordítással már sokat segíthet a saját és munkatársai egészségi állapotán.
Stresszes és időhiányos életforma esetében azoknak, akiknek fontos a

testi- és a szellemi teljesítőképességük megtartása és fokozása, a Flabelos egy ideális eszköz, mert:
Tíz perc munkahelyi szünet alkalmas az egész test összes izmának átmozgatására, ellensúlyozva és megkönnyítve az egész napos ülőmunka végzést.

Növeli a szervezet boldogsághormon szintjét, (endorfin és szerotonin szabadul fel) egyidejűleg lecsökkenti a stressz hormon (kortizol)szintjét.

10 perc TTV-tréning alkalmas a derék- és gerincfájdalmak enyhítésére, megszüntetésére.
Gerinc melletti izmok célzott erősítésére, amely az ülőmunka során a porckorong kopás, porckorong-sérv megelőzésében rendkívül fontos!
Vérkeringés, nyirokkeringés fokozására.
Testszövetek oxigénnek való ellátására.
Aktivitás fokozására és fenntartására.
Testtartás javítására, egyensúlyérzék fejlesztésére.
Idegrendszer működésének szabályozására.
Általános közérzet javítására.

FLABéLOS testvibrációs edzőgép ideális eszköz a komoly edzésmunkát és/vagy fizikai munkát végzőknek

Aki fizikai munkát végez, annak rendkívül fontos a jó kondíció elérése és fenntartása. Ne essünk bele abba a csapdába, hogy pl. azt gondoljuk: “eleget cipekedek én a munkahelyemen, nem kell nekem sportolni”. A munkahelyen végzett fizikai munka semmiképpen sem helyettesíti a testmozgást, a sportot, a kardiovaszkuláris edzést, mert általában egyenlőtlen terhelésnek teszi ki az ember izomzatát, emiatt hosszú távon súlyos elváltozásokat okozhat.

Tudjuk, hogy mire este hazaér a munkából már általában elég fáradt, a “háta közepére” nem kíván egy jó kis edzést. Azonban a FLABeLOS test vibrációs mozgásterápiás készülék használata kényelmes, kellemes, egyáltalán nem fárasztó, ugyanakkor viszont minden izmot megmozgat és hatékony kardiovaszkuláris edzésprogramot biztosít mindössze 10 perc alatt!
Napi 10 perc használattal könnyedén fenntarthatja a jó kondícióját, napi 20 perc használattal pedig komoly fejlődést érhet el az izmai állapotában, tónusosságában!
További előnyei:
A komoly fizikai teljesítményhez nélkülözhetetlen gyors, robbanékony, dinamikus izomzatot épít fel.
Jobb állóképességet, nagyobb munkabírást eredményez.

Rövidebb idő alatt hatékonyabb edzésmunkát eredményez, mert az izomrostok 100%-át megmozgatja (a reflex jellegű mozgásnak köszönhetően) a normál edzés 40-45%-os hatásfokával szemben.
Jóval több “gyakorlatot” végez az ember, mert a vibrációnak köszönhetően az izomrostok másodpercenként 20 – 60-szor húzódnak össze és ernyednek el, összehasonlítva egy erőgépes combizom edzés percenkénti 4-5 összehúzódásával és elernyedésével.
A nyújtó/lazító gyakorlatok elvégzése esetén nem jelentkezik az un. “klasszikus izomláz”, mert az izmokban egyébként felhalmozódó salakanyagok közvetlenül edzés alatt/után kiürülnek.
Rendkívül hatásos sportsérülések, húzódások, izomláz tüneteinek enyhítésére és rehabilitációjára.
A test szinte összes izma vibrációs trénerrel edzhetővé válik.

Rövid idő alatt (napi 10-20 perc) elérhetővé válik az aktív sejtállomány érték növelése, a jobb minőségű izomzat felépítése, amely nélkülözhetetlen a komoly fizikai teljesítmény eléréséhez és fenntartásához.

A Flabelos testvibrációs készülék ideális eszköz irodák, illetve irodai munkát végzők számára

Tudta, hogy az összes fajta munkavégzés közül talán az irodai ülőmunkával jár a legtöbb egészségügyi kockázat? A mozgáshiány okozta mozgásszervi megbetegedéseket fel sem tudnánk sorolni, olyan sok baj származik a mozgásszegény életmódból.

Miért kockázatos az ülőmunka?

Mert az embert nem egész napos ülésre teremtették. Egyszerűen nem erre lett kitalálva a szervezetünk. A vázrendszer, a gerinc, az izmok, a vér- és nyirokkeringés mind-mind akkor működik jól, ha mozgunk, jövünk-megyünk, változtatjuk a helyünket, használjuk az izmainkat és nem pedig akkor, amikor egy helyben ülünk, szinte mozdulatlanul, hosszú órákon át, vagy akár egész nap. Ehhez még hozzájön a felelősség és a betarthatatlan határidők okozta stressz…

Van megoldás, amivel meg lehet előzni a nagyobb bajt, megtartani a jó egészségüket és napi szinten javítani a közérzetükön, mindezt nagyon rövid idő alatt.

Tudjuk, hogy napi 10 perc nem kevés, de a Flabelos-szal naponta 10 perc ráfordítással már sokat segíthet a saját és munkatársai egészségi állapotán.

Stresszes és időhiányos életforma esetében azoknak, akiknek fontos a testi- és a szellemi teljesítőképességük megtartása és fokozása, a Flabelos egy ideális eszköz, mert:

Tíz perc munkahelyi szünet alkalmas az egész test összes izmának átmozgatására.

Növeli a szervezet boldogsághormon szintjét, (endorfin és szerotonin szabadul fel) egyidejűleg lecsökkenti a stressz hormon (kortizol) szintjét.
10 perc TTV-tréning alkalmas a derék- és gerincfájdalmak enyhítésére, megszüntetésére.
Gerinc melletti izmok célzott erősítésére, amely az ülőmunka során a porckorong kopás, porckorong-sérv megelőzésében rendkívül fontos!

  1. Vérkeringés, nyirokkeringés fokozására.
  2. Testszövetek oxigénnel való ellátása.
  3. Aktivítás fokozására és fenntartására.
  4. Testtartás javítására, egyensúlyérzék fejlesztésére.
  5. Idegrendszer működésének szabályozására.

Idősebb korosztály

Csontritkulásos folyamat megállítására és visszafordítására Inkontinencia problémák megszüntetésére Belső izmok tónusának visszaállítására Cukorbetegek alsó végtagi érszűkületi problémáinak kezelésére Parkinson kór, szklerózis multiplex, agyvérzés (stroke) utáni rehabilitációs kezelésre. Hosszabb ideig ágyhoz kötött betegek leépült izmainak újbóli felépítésére. Ízületi károsodás (arthrosis) rehabilitációjára. A vérkeringés serkentésére. Az izmok közötti koordináció javítására. Az egyensúlyérzék javítására. Ruganyosság, rugalmasság fejlesztésére. Fiatalosság hosszú távú megőrzésére. Jó közérzet, jó kondíció elérésére Napi 10, maximum 20 perc alatt a FLABéLOS látványos eredményt tud produkálni az általános kondíció javításában, vagy akár a rehabilitációban.Az idősebb korosztály számára azért is különösen ajánlott, mert a testvibráció nem terheli meg a szívet és az ízületekhez is kíméletes!

Ellenjavallatok: (mely esetben a Flabélos használatát nem javasoljuk!)

Daganatos megbetegedés esetén(jóindulatú,rosszindulatú,ciszta)
Heveny sérülés esetén
Mélyvénás trombózis
Friss törést,zúzódást,rándulást követően legalább 3 hónapig
Heveny gyulladás, fertőzés,láz
Műtéteket követően legalább 3 hónapig
Vesekő, epekő, hólyagkő
Sérv
Fém implantátumok
Protézisek
Terhesség
Pacemaker viselése
Ismeretlen duzzanatok és fájdalmak
Bármely eredetű heveny gerinc és hátfájás, sérülés
Menstruáció vagy rendellenes folyás, IUD(spirál)
Nem kezelt alacsony/magas vérnyomás
Vérszegénység, bármely eredetű és természetes szívpanaszok
Epilepszia
Bizonyos fizikai rendellenességek/fogyatékosság

Ha bármely betegség gyanúja felmerül,kérjük, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdi a FLABélos-t használni.